11-04-07

Reeks 3; disc 1.

3.1

27. Misbruik van vertrouwen.

Het is de start van het nieuwe schooljaar en ook voor het flikkenteam is dit de eerste werkdag. Kris moet geprikkeld vaststellen dat zijn hele team nog in vakantiestemming verkeert. Britt en Tony wijten zijn nervositeit aan het feit dat Kris in competitie is voor een bevordering. Maar zij krijgen gaandeweg ook de indruk dat Kris hen probeert weg te houden bij een onderzoek naar een drugsbende. En ook met Merel is iets mis, vindt Vanneste.

28. Sneeuwwitje.

In de vroege ochtend wordt in het Patershol het lichaam aangetroffen van een onbekende jonge vrouw. Zij is om het leven gebracht met een dolk. Britt en Tony ontdekken dat het slachtoffer, een studente, er een dubbelleven op nahield. Na zijn ongeval doet Pasmans tijdelijk de onthaalbalie. Hij heeft meteen een paar uitstekende ideeën om alles anders en beter te organiseren. Het team vraagt zich intussen af welke sanctie Kris wacht.

29. Zonder domicilie.

In een verlaten havenloods wordt het verkoolde lijk gevonden van Romain, een dakloze. Raymond loopt in het winkelcentrum waar de zwerver het laatst is gezien, een oude bekende tegen het lijf. Ondertussen wacht het team op de opvolger van Kris. De eerste kennismaking van Britt en Tony met de nieuwe baas verloopt bepaald ongewoon. Merel vervangt voorlopig Pasmans als partner van Raymond. Pasmans stelt vast dat Raymond hem allerminst lijkt te missen.

19:34 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reeks 3; disc 2.

3.2

30. Stoffelijke schade.

Bij een nachtelijke wegcontrole neemt een wagen tegen hoge snelheid de vlucht. Vanneste en Selattin zetten de achtervolging in, maar een paar kilometer verderop gebeurt het onvermijdelijke: de vluchtwagen rijdt zich te pletter. Vanneste en Selattin vinden naast het autowrak een zwaar gewond meisje. De wagen blijkt kort daarvoor gestolen aan een dancing. Britt en Tony werken voor het eerst onder Nadine Vanbruane en dat is wennen.

31. Thuis.

Raymond en Pasmans brengen op het commissariaat Niels binnen. Het jongetje is betrapt bij een winkeldiefstal. De agenten noch zijn ouders hebben een verklaring voor het gedrag van de jongen. De zaak wordt nog vreemder als de politie ’s nachts uit het huis van Niels een anonieme oproep ontvangt. Selattin heeft Caro beloofd zich over Nico te ontfermen en de agent heeft voor de jongeman een verrassing in petto.

32. Blinde hoek.

In een buitenwijk van Gent vindt een voorbijrijdende chauffeur de zwaar gewonde Ferry Pauwels naast zijn wagen: hij is in elkaar geslagen. Er zijn geen getuigen van het incident, maar alles wijst op een geval van verkeersagressie. Tony vraagt zich inmiddels af hoe dokter Sam aan haar nummer is geraakt, maar Britt pleit onschuldig. Vanneste wil wat meer te weten komen over Nadine Vanbruane en neust in haar dossier.

33. Horen en zien.

Wanneer André De Meyer uit het Gentse gerechtshof ontsnapt, vermoedt de federale politie dat hij naar Frankrijk probeert te ontkomen. Raymond weet dat De Meyer in Gent een ex en een dochter heeft en stelt zijn collega’s een observatie voor; hij kent zelfs de ideale plek... Britt en Tony worden naar het pleintje ’de cirk’ gestuurd, waar een ongeruste postbode zich zorgen maakt over aanhoudend kindergehuil in een van de woningen.

19:31 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reeks 3; disc 3.

3.3

34. Trouw.

Wanneer Dirk Houtman 's morgens naar zijn werk vertrekt, staat hij oog in oog met twee carjackers die zich van zijn dure wagen willen meester maken. De jonge Tarik komt tussenbeide en wordt door de overvallers neergeschoten. Daarop nemen de carjackers de vlucht, maar later op de dag slaan zij opnieuw toe. 's Avonds roept Nadine Britt bij zich en confronteert haar abrupt met haar verleden. Een gekwetste Pasmans stort bij Tony zijn hart uit over Raymonds bedrog.

35. Vermist.

Hedwig Van de Sompel komt op het commissariaat de verdwijning aangeven van haar dochter Randi. Britt en Tony gaan met haar ex-man praten en ondervragen ook enkele van haar vrienden. Niemand heeft een idee waar het meisje kan zijn. Vanbruane zet Raymond en Pasmans op het spoor van een inbrekersbende. Die avond krijgt Britt wel heel onverwacht bezoek.

36. Wapenbezit.

Terwijl Britt en Tony een bijzonder gewelddadige overval op een oude man onderzoeken, worden Vanneste en Selattin naar een restaurant in het centrum gestuurd: een leverancier meent dat er iets loos is. Vanneste en Selattin betrappen inderdaad twee overvallers op heterdaad. Wanneer Vanneste een van de mannen probeert tegen te houden, trekt deze een wapen...

19:29 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reeks 3; disc 4.

3.4

37. Losgeld.

De flikken worden geconfronteerd met een merkwaardige ontvoering: een jogster getuigt hoe een man door twee anderen in een bestelwagen is gesleurd. Kort daarop vinden Vanneste en Selattin de bestelwagen met het ongedeerde slachtoffer. De man heeft geen idee wie hem heeft ontvoerd of waarom. Ondertussen is Raymond op de dool. En Britt vraagt zich af wat er met Tony aan de hand is.

38. Corrupt.

In het centrum van Gent wordt een juwelierswinkel overvallen. Als kort daarop de vermoedelijke dader voor dood wordt aangetroffen, staan de agenten voor een raadsel. En van de buit is er geen spoor. Een zenuwachtige Tony heeft haar teamgenoten iets mee te delen. Ze beseft ook dat zij een confrontatie met Sam niet langer uit de weg kan gaan. Britt wordt gecontacteerd door een geschokte Danny: hij is te weten gekomen dat Nadine Vanbruane haar baas is

39. Luther.

Britt brengt Danny op de hoogte van het opduiken van Luther Cosanni. Ondanks Danny’s protest besluit Britt Luther alleen te confronteren: ze wil na al die jaren de waarheid horen over de dood van haar echtgenoot Mark. Tony probeert uit te vinden wat er met Britt aan de hand is en ook wat er tussen Britt en Nadine is gebeurd. Pasmans heeft afgesproken met Lidy en een nerveuze Raymond wacht op het verdict.

19:26 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |