01-01-06

Reeks 2; disc 1.

14. Gif
De flikken houden een feestje om twee nieuwe collega's, vers van de politieschool te verwelkomen. Wanneer het tweetal diezelfde nacht nog voor inbraak in een loods worden weggeroepen, loopt de zaak fataal af: ze worden beiden neergeschoten, en overleven de interventie niet. Alle teams staan paraat, zelfs bereid om hun boekje te buiten te gaan, om de schoft te pakken die de moorden op zijn geweten heeft. Alleen is de sfeer in het team waarin Britt en Tony werken volkomen verziekt. Ze hebben na het vertrek van Deprez dringend een nieuwe commissaris nodig, en een beetje tegen zijn eigen verwachting in is het Kris Gijsen die de commissarispost in zijn schoot geworpen krijgt. En nu wordt er wel vooruitgang geboekt: wanneer er een tweede aanslag wordt gepleegd op de eigenaar van de loods, wil die plots politiebescherming.
15. Scoren
Door een risicomatch in Gent zijn alle eenheden in staat van paraatheid. Een bus met Brusselse supporters breekt op weg naar Gent een winkeltje aan een pompstation af, en natuurlijk heeft niemand wat gezien. Naast het winkeltje vinden ze een bewusteloos geslagen Gent-supporter en zijn verbouwereerd vriendinnetje, Shelly. De bus met supporters wordt nog voor het stadion tegengehouden, en met de winkelbediende en Shelly geconfronteerd. Te laat beseffen de flikken dat Shelly de zus van de aanvoerder van de Gentse hooligans is, en dat ze ten allen prijze moeten vermijden dat ze haar broer te spreken krijgt, of, om het met de woorden van Ben Vanneste uit te drukken, de derde wereldoorlog breekt in het stadion uit. Merel is intussen afgestudeerd aan de politieschool, en Raymond vertelt in alle vertrouwen aan Pasmans dat hij binnenkort grootvader wordt.
16. Bonanza
Pasmans krijgt het bezoek van ex-inspecteur Audenaert (Nand Buyl), zijn grootvader en inspecteur op rust. Hij hoopt dat de nieuwste DNA-technieken een nieuw licht kunnen werpen op een moordzaak die feitelijk al jaren verjaard is. Britt en Tony moeten intussen in het park op jacht naar iemand die zich zo erg aan de honden stoort, dat hij vergiftigde hamburgers plant. Ben Vanneste krijgt te horen dat zijn zus Merel zich heeft ingeschreven voor de politieschool.

19:45 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Reeks 2; disc 2.

17. Kind Van De Rekening
Britt en Tony moeten bemiddelen in een nogal gênante burenruzie: Rik en Ingrid zijn sinds kort uit elkaar, en vechten om de hoede van hun dochter Marijke. Ingrids moeder dringt erop aan dat Marijke door een dokter zou worden onderzocht, en het kind blijkt inderdaad sporen van mishandeling te dragen. Sellatin en Ben zijn daarentegen op zoek naar het zoontje van een familie illegalen die op het punt staat uitgewezen te worden. En de school werkt op zijn zachtst gezegd niet mee met de speurtocht naar het kind.
18. Hold-up
Na de nacht doorgebracht te hebben met een oude jeugdvriend, Frank, merkt Tony 's anderendaags 's morgens dat haar dienstwapen verdwenen is. Nog voor ze het heeft teruggevonden, en vooraleer ze de moed heeft kunnen opbrengen om die stommiteit aan haar oversten op te biechten, wordt er met het wapen een overval gepleegd op een veilinghuis. Ondanks het feit dat de daders gemaskerd waren, komt de beschrijving van de man perfect overeen met Frank. Intern Toezicht gaat ervan uit dat de vrouw die bij hem was, Tony was.
19. Steen Des Aanstoots
Tony komt er voor haar flater bij Intern Toezicht met een berisping vanaf, maar veel tijd om erover te mokken, krijgt ze niet. Zij en Britt krijgen een vrouw van Pakistaanse afkomst over de vloer, die compleet verward is. Ze heeft een brandwonde op de pols, die ze toeschrijft aan het pestgedrag van haar schoonfamilie. Britt en Tony nemen contact op met haar broer, in de hoop dat die kan bemiddelen. Ben Vanneste breekt met zijn vriendin Karlyn, wanneer hij erachter komt dat ze zich met duistere zaakjes inlaat. En een niet onopgemerkt voorbijgaande reclamecampagne - initiatiefje van Pasmans - doet Kris Gysen op de toppen van zijn tenen staan.
20. Moordschuld
Raymond en Pasmans onderzoeken de inbraak in een plantenkwekerij. Naast enkele waardevolle natriumlampen zijn er ook enkele planten verdwenen, het resultaat van drie jaar intensieve kweek. De plantenkweker, die zijn deelname aan de Gentse Floraliën aan zijn neus ziet voorbijgaan, is er het hart van in, en Raymond, wiens vrouw een bloemenzaak heeft, leeft met hem mee. Na een anonieme oproep van burengerucht vinden Britt en Tony in een huis een aan de drugs verslaafde vrouw, die iets probeert te verbergen. Het hele huis zit onder de bloedsporen, maar er is geen lijk.

19:40 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reeks 2; disc 3.

21. Dikke Vrienden
Zelfs na zijn hartaanval blijft Raymond in de kliniek voor politieagent spelen: hij herkent één van zijn medepatiënten als een notoire junk, en het feit dat die zo stoned als een kieken door de gangen van het ziekehuis rondloopt, duidt erop dat hij zelfs daar aan zijn "spul" geraakt. Hij vraagt Pasmans om discreet een onderzoek in te stellen. Britt en Tony onderzoeken een ongeval waarbij een jonge arbeider van een stelling is getuimeld en overleden. Een zekere Eddy, maker van "natuurfilms" heeft het gebeuren gefilmd en beweert te kunnen bewijzen dat het niet om een ongeval ging. Hij wil echter een financiële tegemoetkoming; die hem wordt geweigerd. Wanneer Eddy in zijn caravan in elkaar wordt getimmerd en zijn camera wordt gestolen, blijkt hij ineens een belangrijker getuige te zijn dan hij zelf vermoedde.
22. Land Van Belofte (1/2)
De flikken houden een razzia in de stationsbuurt om een bende fietsendieven te klissen. Hierbij doen ze een lugubere ontdekking: in een fietstas ligt een dode baby. Enig speurwerk leert dat de moeder van de baby, Jana, een prostituée uit het Oostblok is, wiens baby als onderpand voor haar medewerking door haar pooier, Marco, wordt vastgehouden. Actie tegen de pooier is echter geen optie, want hij houdt ook Jana's tweede kind vast. Tijdens een simulatie op de politieschool maakt Britt Kris belachelijk, en hun ruzie escaleert. Wanneer Britt Kris dan nog eens straalbezopen in de armen van Tony betrapt, is de maat helemaal vol.
23. Gentse Feesten (2/2)
Britt bijt zich vast in de moord op Jana, zeker wanneer haar pooier, Marco, haar telefonisch bedreigt. Bij klaarlichte dag wordt een kroongetuige, die Marco zou kunnen identificeren, voor het politiekantoor neergeschoten. Britt, die met Tony en Kris nog een appeltje te schillen heeft, onderneemt op een heel drieste wijze alleen actie, en slaagt erin het tweede kind van Jana te vinden. Voor de woedende Marco is het tijd om haar met gelijke munt terug te betalen: ze ontvoert Britts dochter Dorien, en wil de twee kinderen ruilen: Dorien tegen het teruggeven van zijn zoon.

19:37 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reeks 2; disc 4.

24. Happy End
De jonge Anthony wordt door een vierkoppige bende gestalkt, en moet onder dwang zijn portefeuille en GSM afgeven. Eén week later wordt het kopstuk van de bende vlakbij de plek waar Anthony een studentenjob heeft, met veel geweld in elkaar geslagen. Anthony - die overigens een sluitend alibi heeft - beweert niets gezien te hebben, en weigert elke medewerking aan het onderzoek. Even later wordt het tweede bendelid op identiek dezelfde wijze in elkaar geslagen. Tony en Britt onderzoeken de zaak, maar Britt is er niet helemaal bij, want na wat er met haar dochter is gebeurd, overweegt ze te stoppen bij de politie.
25. Schone Schijn
Een chique villawijk wordt geteisterd door een bende home-jackers. Nadat het dochtertje van één van de slachtoffers bedreigd werd, looft één van de slachtoffers een bedrag uit voor een gouden tip die tot de arrestatie van de daders zou leiden. Bij het horen van het woord "beloning" komt Eddy (afl. 21) weer op de proppen, die meent dat in de buurt van zijn stacaravan regelmatig trafiek is. De Gentse politie werkt in deze samen met de federale recherche onder leiding van de uit Heterdaad overgewaaide Tibo Leemans (Ben Van Ostade), die vermoeden dat de bende ook in de drughandel zit. De zaak komt in een stroomversnelling wanneer de daders nogmaals toeslaan; en ditmaal valt er een dode. Sellatin en Ben zijn intussen op zoek naar een Nederlander die zich voor marinier uitgeeft, om vervolgens oude mensen af te persen. Sellatin heeft een plannetje dat op het randje is om de man op heterdaad te kunnen klissen. Tony ontdekt intussen dat Britt voor een baan bij een verzekeringsmaatschappij heeft gesolliciteerd.
26. Stille Nacht
Kerstavond, en de ploeg van commissaris Gysen heeft dienst. Er wordt gevraagd om uit te kijken naar een overvaller die het op frietkoten en snackbars heeft gemunt. Tony en Britt krijgen intussen een vrouw met twee kinderen over de vloer, die beweert dat ze door haar man mishandelt wordt. Haar man komt ook opdagen, en wrijft zijn vrouw waanvoorstellingen aan. Maar wie heeft gelijk? Pasmans krijgt van een iets oudere "fan" een spuuglelijke pull-over voor zijn kerstmis, en wanneer het vrouwtje overreden wordt door een vrachtwagen, vreest hij dat ze zelfmoord heeft willen plegen voor zijn nogal koele ontvangst. En Raymond? Die loopt half te slapen, omdat zijn dochter al drie dagen op het punt van bevallen staat. Toch probeert hij een redelijk marginaal figuur op kerstavond te herenigen met zijn moeder...

19:33 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |