01-01-06

Reeks 2; disc 4.

24. Happy End
De jonge Anthony wordt door een vierkoppige bende gestalkt, en moet onder dwang zijn portefeuille en GSM afgeven. Eén week later wordt het kopstuk van de bende vlakbij de plek waar Anthony een studentenjob heeft, met veel geweld in elkaar geslagen. Anthony - die overigens een sluitend alibi heeft - beweert niets gezien te hebben, en weigert elke medewerking aan het onderzoek. Even later wordt het tweede bendelid op identiek dezelfde wijze in elkaar geslagen. Tony en Britt onderzoeken de zaak, maar Britt is er niet helemaal bij, want na wat er met haar dochter is gebeurd, overweegt ze te stoppen bij de politie.
25. Schone Schijn
Een chique villawijk wordt geteisterd door een bende home-jackers. Nadat het dochtertje van één van de slachtoffers bedreigd werd, looft één van de slachtoffers een bedrag uit voor een gouden tip die tot de arrestatie van de daders zou leiden. Bij het horen van het woord "beloning" komt Eddy (afl. 21) weer op de proppen, die meent dat in de buurt van zijn stacaravan regelmatig trafiek is. De Gentse politie werkt in deze samen met de federale recherche onder leiding van de uit Heterdaad overgewaaide Tibo Leemans (Ben Van Ostade), die vermoeden dat de bende ook in de drughandel zit. De zaak komt in een stroomversnelling wanneer de daders nogmaals toeslaan; en ditmaal valt er een dode. Sellatin en Ben zijn intussen op zoek naar een Nederlander die zich voor marinier uitgeeft, om vervolgens oude mensen af te persen. Sellatin heeft een plannetje dat op het randje is om de man op heterdaad te kunnen klissen. Tony ontdekt intussen dat Britt voor een baan bij een verzekeringsmaatschappij heeft gesolliciteerd.
26. Stille Nacht
Kerstavond, en de ploeg van commissaris Gysen heeft dienst. Er wordt gevraagd om uit te kijken naar een overvaller die het op frietkoten en snackbars heeft gemunt. Tony en Britt krijgen intussen een vrouw met twee kinderen over de vloer, die beweert dat ze door haar man mishandelt wordt. Haar man komt ook opdagen, en wrijft zijn vrouw waanvoorstellingen aan. Maar wie heeft gelijk? Pasmans krijgt van een iets oudere "fan" een spuuglelijke pull-over voor zijn kerstmis, en wanneer het vrouwtje overreden wordt door een vrachtwagen, vreest hij dat ze zelfmoord heeft willen plegen voor zijn nogal koele ontvangst. En Raymond? Die loopt half te slapen, omdat zijn dochter al drie dagen op het punt van bevallen staat. Toch probeert hij een redelijk marginaal figuur op kerstavond te herenigen met zijn moeder...

19:33 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.