01-01-06

Reeks 2; disc 3.

21. Dikke Vrienden
Zelfs na zijn hartaanval blijft Raymond in de kliniek voor politieagent spelen: hij herkent één van zijn medepatiënten als een notoire junk, en het feit dat die zo stoned als een kieken door de gangen van het ziekehuis rondloopt, duidt erop dat hij zelfs daar aan zijn "spul" geraakt. Hij vraagt Pasmans om discreet een onderzoek in te stellen. Britt en Tony onderzoeken een ongeval waarbij een jonge arbeider van een stelling is getuimeld en overleden. Een zekere Eddy, maker van "natuurfilms" heeft het gebeuren gefilmd en beweert te kunnen bewijzen dat het niet om een ongeval ging. Hij wil echter een financiële tegemoetkoming; die hem wordt geweigerd. Wanneer Eddy in zijn caravan in elkaar wordt getimmerd en zijn camera wordt gestolen, blijkt hij ineens een belangrijker getuige te zijn dan hij zelf vermoedde.
22. Land Van Belofte (1/2)
De flikken houden een razzia in de stationsbuurt om een bende fietsendieven te klissen. Hierbij doen ze een lugubere ontdekking: in een fietstas ligt een dode baby. Enig speurwerk leert dat de moeder van de baby, Jana, een prostituée uit het Oostblok is, wiens baby als onderpand voor haar medewerking door haar pooier, Marco, wordt vastgehouden. Actie tegen de pooier is echter geen optie, want hij houdt ook Jana's tweede kind vast. Tijdens een simulatie op de politieschool maakt Britt Kris belachelijk, en hun ruzie escaleert. Wanneer Britt Kris dan nog eens straalbezopen in de armen van Tony betrapt, is de maat helemaal vol.
23. Gentse Feesten (2/2)
Britt bijt zich vast in de moord op Jana, zeker wanneer haar pooier, Marco, haar telefonisch bedreigt. Bij klaarlichte dag wordt een kroongetuige, die Marco zou kunnen identificeren, voor het politiekantoor neergeschoten. Britt, die met Tony en Kris nog een appeltje te schillen heeft, onderneemt op een heel drieste wijze alleen actie, en slaagt erin het tweede kind van Jana te vinden. Voor de woedende Marco is het tijd om haar met gelijke munt terug te betalen: ze ontvoert Britts dochter Dorien, en wil de twee kinderen ruilen: Dorien tegen het teruggeven van zijn zoon.

19:37 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.