01-01-06

Reeks 2; disc 1.

14. Gif
De flikken houden een feestje om twee nieuwe collega's, vers van de politieschool te verwelkomen. Wanneer het tweetal diezelfde nacht nog voor inbraak in een loods worden weggeroepen, loopt de zaak fataal af: ze worden beiden neergeschoten, en overleven de interventie niet. Alle teams staan paraat, zelfs bereid om hun boekje te buiten te gaan, om de schoft te pakken die de moorden op zijn geweten heeft. Alleen is de sfeer in het team waarin Britt en Tony werken volkomen verziekt. Ze hebben na het vertrek van Deprez dringend een nieuwe commissaris nodig, en een beetje tegen zijn eigen verwachting in is het Kris Gijsen die de commissarispost in zijn schoot geworpen krijgt. En nu wordt er wel vooruitgang geboekt: wanneer er een tweede aanslag wordt gepleegd op de eigenaar van de loods, wil die plots politiebescherming.
15. Scoren
Door een risicomatch in Gent zijn alle eenheden in staat van paraatheid. Een bus met Brusselse supporters breekt op weg naar Gent een winkeltje aan een pompstation af, en natuurlijk heeft niemand wat gezien. Naast het winkeltje vinden ze een bewusteloos geslagen Gent-supporter en zijn verbouwereerd vriendinnetje, Shelly. De bus met supporters wordt nog voor het stadion tegengehouden, en met de winkelbediende en Shelly geconfronteerd. Te laat beseffen de flikken dat Shelly de zus van de aanvoerder van de Gentse hooligans is, en dat ze ten allen prijze moeten vermijden dat ze haar broer te spreken krijgt, of, om het met de woorden van Ben Vanneste uit te drukken, de derde wereldoorlog breekt in het stadion uit. Merel is intussen afgestudeerd aan de politieschool, en Raymond vertelt in alle vertrouwen aan Pasmans dat hij binnenkort grootvader wordt.
16. Bonanza
Pasmans krijgt het bezoek van ex-inspecteur Audenaert (Nand Buyl), zijn grootvader en inspecteur op rust. Hij hoopt dat de nieuwste DNA-technieken een nieuw licht kunnen werpen op een moordzaak die feitelijk al jaren verjaard is. Britt en Tony moeten intussen in het park op jacht naar iemand die zich zo erg aan de honden stoort, dat hij vergiftigde hamburgers plant. Ben Vanneste krijgt te horen dat zijn zus Merel zich heeft ingeschreven voor de politieschool.

19:45 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

*** Een heel goed 2006 aan al mijn blog vrienden.
Een hele goede gezondheid.
En nog veel blog plezier .
VRIENDSCHAP is....
VRIENDSCHAP
is in iemands leven,
vreugde en verdriet mee beleven.
***
VRIENDSCHAP
is niets vragen,
maar gewoon helpen dragen.
***
VRIENDSCHAP
is gauw even bellen,
om laatste nieuwtjes te vertellen.
***
VRIENDSCHAP
is durven tonen,
welke gevoelens er in je wonen.
***
VRIENDSCHAP
is delen in iemands geluk
en dan bidden "ga toch nooit stuk"
***
VRIENDSCHAP
zit in kleine dingen
die je niet tot wedervriendschap dwingen.
***
VRIENDSCHAP
is een kostbaar kleinood
dat met je meegaat tot de dood.
***
VRIENDSCHAP
is de enige roos zonder doornen.
Lieve groeten en een dikke knuffel Tilly

Gepost door: Tilly | 01-01-06

Wooooow! Wooooow! Dit is echt een ongewoon berichtje! Thanks Tilly! ;-)

Gepost door: Helliwood-man | 10-01-06

De commentaren zijn gesloten.