08-07-03

Reeks 1, disk 1

Partners.
Na een zoveelste aanvaring met een mannelijke collega, krijgt Tony van baas Deprez een nieuwe partner toegewezen, Britt. Meteen worden beide vrouwen uitgestuurd voor een eerste zaak: een schoolier is door een auto aangereden en zwaar gewond. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Tijdens het onderzoek laat Tony geen kans voorbij gaan om haar nieuwe partner duidelijk te maken wat ze van haar denkt.
Lijfwacht.
Britt en Tony onderzoeken de klacht van een vrouw die beweert dat ze door haar ex-vriend wordt gestalkt. Maar Tony is met haar gedachten elders. Ze heeft twee kaartjes en een man kunnen versieren voor de openingsavond van het Internationaal Filmfestival. Voor dat evenement moeten Vanneste en Selattin escorte rijden. Raymond en Pasmans staan in voor de persoonlijke veiligheid van de eregenodigde.
Lopend vuur.
Bij een nachtelijke brand in een Turkse pitabar raakt de uitbater zwaargewond. Wanneer er aanwijzingen opduiken van kwaad opzet staat de hele stad in rep en roer. De druk van politie, media en publieke opinie op het team van Deprez wordt bijzonder groot.

17:45 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reeks 1, disk 2

Dood spoor.
Op zondagochtend wordt in de haven van Gent het lijk aangetroffen van een taxichauffeur. Zijn keel is overgesneden en hij is beroofd. Britt en Tony overtuigen onderzoeksrechter Francken de zaak aan hen toe te wijzen en niet aan de federale politie. De twee vrouwen krijgen 24 uur. Pasmans heeft ook Raymond op zijn vrije dag voor dit onderzoek gemobiliseerd maar zij krijgen van Deprez een ander 'zwaar' vergrijp toegewezen.
In dubio.
Vanneste en Selattin krijgen een nachtelijke noodoproep: een chauffeur is door een liftster met een mes verwond en beroofd. Beide agenten gaan op zoek naar het meisje. Hun zaak vertoont merkwaardige aanknopingspunten met een vermeende verdwijning die door Britt en Tony wordt onderzocht. Sinds enkele dagen wordt ook het stadhuis met graffiti beklad. Pasmans meldt zich als vrijwilliger om deze vandaal op te sporen. En dus Raymond moet mee.
Sloopwerk.
De politie wordt opgevorderd om op last van de eigenaar een kraakpand te ontruimen. Niemand van de flikken is erg opgezet met deze opdracht. Vanneste heeft de leiding en ontdekt tot zijn verbijstering dat zijn zus Merel ook in het pand zit. Tijdens de ontruiming loopt een en ander grondig fout en het team krijgt ongewenst bezoek van de Dienst Intern Toezicht.
Ooggetuige.
In het Citadelpark wordt 's morgens het lijk aangetroffen van een man. Alles wijst erop dat hij 's nachts is vermoord bij een bezoek aan de homoprostituees in het park. Tony leidt het onderzoek want Britt, pas terug van ziekteverlof, mag van baas Deprez alleen bureauwerk doen.

17:25 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reeks 1, disk 3

Slagen en verwondingen.
Wanneer Dany De Volder 's nachts thuiskomt treft hij er de politie en een ambulance. Zijn moeder is door een inbreker zwaar mishandeld. Maar Britt en Tony ontdekken tegenstrijdigheden in het verhaal van de vader en raken overtuigd dat hij het hele inbrakersverhaal heeft verzonnen. Raymond kent de familie en heeft grote twijfels bij de piste die door Britt en Tony wordt gevolgd.
Pickpocket.
Een internationale bende pickpockets is naar Gent afgezakt en de Unit Gouwdiefstallen vraagt het team om bij te springen. De mannen hebben zich terdege op deze opdracht voorbereid en trakteren Britt en Tony op een verrassing. Bovendien wil de burgemeester bij het begin van het toeristisch seizoen meer blauw op straat.
Doodrijder.
Voor een bar wordt een oude man met zijn hondje van zijn bromfiets gereden door een onvoorzichtige chauffeur. De auto pleegt vluchtmisdrijf. Raymond en Pasmans ontfermen zich over de arme sukkelaar en het gewonde dier. Britt en Tony hebben een afspraak met onderzoeksrechter Francken die op zich laat wachten. Dan krijgt Tony een telefoon van Vanneste.


16:59 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reeks 1, disk 4

Schoolplicht.
Een vader komt aangifte doen van de verdwijning van zijn dochter Sofie. Zij is lerares in een probleemschool. Even later wordt haar lijk opgevist uit het Groot Dok. Het lichaam van de jonge vrouw vertoont sporen van recent geweld. Britt en Tony voeren het onderzoek en hebben een aanvaring met de nieuwe onderzoeksrechter.
Op voorschrift.
In een appartement wordt het lijk aangetroffen van een drugsdode. Het meisje blijkt gestorven aan een combinatie medicijnen. De voorschriften dragen de naam van een huisarts die Britt en Tony maar al te bekend is. Raymond en Pasmans van hun kant ondervinden dat sommigen meer gelijk zijn voor de wet dan anderen.
Volle maan.
Het is zaterdagnacht en volle maan. Het commissariaat van Gent-Centrum wordt overspoeldmet een uitgelezen selectie vreemde schepsels en ongewone oproepen. Vanneste mobiliseert zijn collega's voor de verhuis van zijn zus Merel de volgende morgen. Britt probeert tevergeefs Kris te bereiken om haar misstap goed te maken.

15:35 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |